Image

Nicolae BOLOG

Radiologie/Diagnostic Imagistic

Clinica Phoenix România
și Spitalul Universitar Zurich, Elveția

Elveția

Preț pe raport: 350 Lei

Timp de răspuns: 5 zile lucrătoare

Experiența profesională

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca, Facultatea de Medicina Generala

Doctor al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca cu teza de doctorat "Rezonanta Magnetica in ficatul cirotic"

Masterat in Biostatistica si Informatica Medicala la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca

Cercetator stiintific Departamentul de Rezonanta Magnetica Spitalul Universitar Zurich, Elvetia si Spitalul Universitar de Ortopedie Balgrist, Elvetia

Coordonator studii clinice

Visiting fellowship, Departamentul de Rezonanta Magnetica al Universitatii Leicester, Anglia

Membru al Societatii Europene pentru Rezonanta Magnetica in Medicina si Biologie (ESMRMB)

Membru al Socientatii de Radiologie Nord Americane (RSNA)

Membru al comitetului editorial al Revistei Romane de Reumatologie

Lector si organizator a 3 cursuri internationale de Rezonanta Magnetica in colaborare cu Prof. Borut Marincek (Zurich), Prof. Dominik Weishaupt (Zurich), Prof. Juerg Hodle (Zurich), Dr. Gustav Andreisek (Zurich), Fizician Daniel Nanz (Zurich).

Specializări

 • Rezonanta Magnetica Abdominala
 • Rezonanta Magnetica Musculoscheletala
 • Radiologie Interventionala (Infiltratii intraarticulare sub ghidaj Computer Tomograf, Artrografia RM)

Licențe și certificări

 • Doctor al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca cu teza de doctorat "Rezonanta Magnetica in ficatul cirotic"
 • Medic primar radiolog
 • Coordonator studii clinice - Certificat Good Clinical Trial Practice

Asociații profesionale

 • RSNA;
 • ESMRMB;
 • IDKD

Publicații

 • Teza de doctorat "Rezonanta Magnetica in ficatul cirotic"
 • Autor carte „MRI of the Knee: A guide to Evaluation and Reporting” N. Bolog, G. Andreisek
 • Capitole de carte: 12
 • Articole in publicatii internationale si nationale: 34
 • Prezentari stiintifice in cadrul congreselor, simpozioanelor, work shop-urilor internationale si nationale: 50

Citește mai multe

Despre doctor

Sunt medic primar radiolog, cercetator stiintific si doctor in stiinte medicale cu o experienta de peste 17 ani, exclusiv, in diagnosticul imagistic (Rezonanta Magnetica, Computer Tomografie) si 12 ani in cercetarea stiintifica. Sunt specialist in diagnosticul patologiei abdominale si musculoscheletale, de-a lungul anilor, lucrand cu toate tipurile de echipamente de Rezonanta Magnetica (Siemens, Philips, GE) si avand peste 200.000 de cazuri examinate si diagnosticate. Am inceput activitatea in specialitatea radiologie, ca medic rezident, in anul 1995, devenind medic specialist in anul 2000, iar in anul 2001, seful Departamentului de Radiologie si Rezonanta Magnetica, punand bazele acestui departament al Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, Bucuresti.

In anul 2003 am primit titlul de cercetator stiintific, iar in 2004 am devenit medic primar radiolog, an in care am fost si angajat al Universitatii din Zurich avand o norma de munca ce a costat in 70% cercetare stiintifica si 30% activitate clinica. In aceasta perioada mi- am desfasurat activitatea in cadrul Institutului de Radiologie al Spitalului Universitar Zurich, Elvetia pana in anul 2005, in departamentul de Rezonanta Magnetica.
Activitatea mea de cercetator stiintific s-a concretizat si desfasurat, in anul 2006, si in cadrul Departamentului de Rezonanta Magnetica al Spitalului Universitar de Ortopedie Balgrist din Zurich. Aceasta experienta internationala in cele doua mari spitale universitare din Zurich, Elvetia, a dus la publicarea rezultatelor muncii de cercetare in 3 articole in European Radiology, Radiology Skeletal Imaging, Abdominal Imaging, prezentari la Congresul Nord-American de Radiologie (RSNA), Congresul National de Radiologie Elvetian, Congresul de Radiologie Abdominala (ESGAR) si 2 capitole in tratate de specialitate la Editura Springer-Verlag, Germania. Sunt membru al unor asociatii internationale si nationale de renume cum sunt: Societatea de Radiologie Nord Americana (RSNA), Societatea Europeana pentru Rezonanta Magnetica in Medicina si Biologie (ESMRMB) si sunt recenzor pentru European Radiology si Journal of Gastrointestinal Liver Diseases.
In anul 2006, am infiintat, la Bucuresti, Clinica de Diagnostic Phoenix care, in prezent, are 5 centre teritoriale de diagnostic imagistic prin Rezonanta Magnetica si Computer Tomografie. Conduc o echipa medicala formata din 10 medici specialisti radiologi si 18 asistenti-tehnicieni. Consider ca este absolut necesar sa investim in formarea personalului pentru a atinge excelenta, iar promptitudinea si calitatea serviciilor noastre sa se ridice la nivelul oricarui centru de diagnostic international. Experienta dobandita de-a lungul anilor si implicarea mea in fiecare caz medical, au facut posibila introducerea in premiera, in Romania, la o serie de examinari speciale: defecografia RM, colonografia RM, pelvimetria, examinarea RM a ficatului prin tehnica dublu- contrast, infiltratii intraforaminale, periradiculare si peridurale sub ghidaj computer tomografic in tratamentul herniei de disc, vertebroplastia sub ghidaj computer tomografic in fracturile de corpi vertebrali.